Jazz-konsert i Katrineholms kyrka

BasKlasLördagen den 21:a mars arrangerade Rotary Katrineholm och Svenska Kyrkan en jazz-konsert med BasKlas and his ten Doctors of Syncopation – en riktigt rolig och lyckad konsert!

basklas_logo

När klockan slog 16 hade över 210 förväntansfulla åhörare samlats i kyrkan, prästen Eva Karlsson och president Erik Liljencrantz hälsade välkomna och lämnade ord & bild med framförallt musik till BasKlas. Och vilket drag det blev!

BasKlas and his ten Doctors of Syncopation

Konserten bjöd på en intressant resa i tid och rum kryddad med en mängd svängiga låtar i högt tempo från 20- och 30-talets Chicago och New York. Även för den som inte lyssnar på jazz till vardags var det en riktigt rolig upplevelse!

Genom konserten som genomfördes med stöd av Svenska Kyrkan, Coop Konsum, Nordea, Katrineholms Buss, Linderoths Tryckeri, Skobes, Stadium Sports Camp, Katrineholms-kuriren, Oppunda Invest, Presto, AWI-gruppen, Lundbergs, Katrineholms kommun och Annas Gröna Rum samlade vi medel för att skicka 30 ungdomar från Katrineholm till Stadium Sports Camp en vecka i sommar. Hälften av de vi skickar är flickor och hälften är nya svenskar som en del i vårt integrationsarbete.

Sponsorer

Här följer ett filmklipp från YouTube – med ljud, därefter några utvalda stillbilder:

Stort tack till våra sponsorer, våra besökare, till BasKlas och hans synkopations-doktorer, till Svenska Kyrkan med personal och ett speciellt tack till Lasse Westerdahl o Lasse Hoffman som ordnat det mesta runt detta arrangemang! Tack till alla!

Missa heller inte konserten med musikklasserna i maj samt den jazz-konsert vi ordnar om ett år – då för sjätte gången!